Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 обяви в четвъртък, че търси

...
Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 обяви в четвъртък, че търси
Коментари Харесай

Държавната ТЕЦ чака оферти за ФК Берое до 9 януари

Държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " разгласи в четвъртък, че търси покупател на футболния си клуб " Берое ". Това става два дни откакто новият енергиен министър Александър Николов разгласи, че сдружението би трябвало да се освободи от тези нетипични за активността му активи. Срокът за заявяване на интерес е 9 януари 2022 година и би трябвало да се направи по имейли и, заяви въглищната централа в последния ден преди петте последващи празнични дни. Дори и да се появят някакви вложители, което е мощно подозрително, те ще имат едвам седем работни дни за подаване на оферта.

В оповестеното на уеб страницата на ТЕЦ-а написа, че " в сходство с политиката на държавното управление за усъвършенстване на разноските на държавните енергийни сдружения, Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " ЕАД афишира за продажба 100% от акциите на Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора ЕАД ".

Бъдещите вложители във футболния клуб ще бъдат класирани съгласно най-високата цена, препоръчана от тях, написа в известието.

За нуждата да се ореже финансирането за футболния клуб разгласи още през лятото служебният енергиен министър Андрей Живков, само че до момента не се беше случило. Тогава той сподели, че издръжката коства 5-6 млн. лева годишно.

ТЕЦ-ът закупи ФК " Берое " през 2011 година след напън от тогавашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. беше безплатно под формата на подаяние от тогавашните им обственици Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Берое " (49 999 акции) и Сдружение с нестопанска цел " Национален фенклуб Берое - Стара Загора " (1 акция).

Две години по-късно старозагорският клуб завоюва Купата на България и, при чието ръководство бе реконструиран и стадионът на " Берое ".

В момента " Берое " се намира на седмо място във футболното състезание на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР