Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията на

...
Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията на
Коментари Харесай

Украйна отделя 850 млн. долара за закупуване на дронове за армията

Държавната работа за специфични връзки и отбрана на информацията на Украйна ще отпусне 31,6 милиарда гривни (над 850 млн. долара) за закупуване на безпилотни летателни апарати за въоръжените сили, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на шефа на институцията Юрий Щигол.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9882
  " От бюджета на Държавната работа за специфични връзки ще бъдат отпуснати в допълнение 31,6 милиарда гривни за закупуване на безпилотни летателни апарати за украинската войска. Ще купуваме най-вече безпилотни летателни апарати, създадени в Украйна ", съобщи той в канала на организацията в Телеграм.

Щигол добави, че украинските въоръжени сили губят приблизително по 10-15 дрона дневно. Той напомни, че украинският общоприет щаб възнамерява да сътвори 60 ударни роти от безпилотни самолети, като първите 10 от тях ще бъдат оборудвани в близко бъдеще. 

" Първите 10 роти ще бъдат основани и оборудвани още този месец,  и още през март ще стартират да извършват задания в източната и южната част на страната ", сподели служителят.

На 28 януари украинското министерство на защитата разгласи, че през тази година ще бъде увеличено закупуването на безпилотни летателни апарати за армията, за което от бюджета ще бъдат отпуснати към 544 млн. $, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР