Държавната корпорация „Росатом“ през 2017 г. е взела решение за

...
Държавната корпорация „Росатом“ през 2017 г. е взела решение за
Коментари Харесай

„Росатом“ е готов да достави на чуждестранните си партньори системи за физическа защита на АЕЦ


Държавната корпорация „ Росатом “ през 2017 година е взела решение за доставка на задграничните си клиенти, строящи АЕЦ системи за физическа отбрана на атомните електроцентрали. Това съобщи заместник-генералния шеф на съветския атомен тръст Нилай Спаский по време на интернационалната конференция за неразпространение в Москва, оповестява РИА Новости.

„ Ситуацията в света, меко казано е доста неспокойна. Затова през тази година, поради тази обстановка и многочислените сътрудници взехме съществено решение – подготвени сме за оказване на поддръжка на страните, в които строим атомни електроцентрали, в построяването на съоръжение на системи за физическа отбрана “, сподели Спаский.

По думите му, „ отговорността за финалното застраховане на физическа нуклеарна сигурност и действието на системи за физическа отбрана в последна сметка остава за страната, в която е ситуирана АЕЦ, по това не може да има несъответствия, само че ние сме подготвени да предоставим механически решения и съоръжение “.

„ Повярвайте, това фактически за нас не бе елементарно решение, защото става дума за доста деликатна и сензитивна тематика, постоянно на границата на държавна загадка. Въпреки това, ние стигнахме до това решение, защото то е значимо и належащо “, сподели Спаский.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР