Държавната корпорация Korea Hydro & Nuclear Power Co (KHNP) предложи

...
Държавната корпорация Korea Hydro & Nuclear Power Co (KHNP) предложи
Коментари Харесай

Южна Корея предлага да помогне на Полша в развитието на атомната енергетика

Държавната корпорация Korea Hydro & Nuclear Power Co (KHNP) предложи да помогне на Полша да построи първите си атомни електроцентрали, откакто Варшава предприе ограничения за понижаване на въглеродните си излъчвания. Това стана ясно от известие на компанията, представено от „ Ройтерс “.

Подобни предложения към страната към този момент бяха отправени от Съединени американски щати и Франция. В момента Полша обезпечава по-голямата част от електрическата енергия си от въглища и залага на атомната сила, дружно с вятърната и слънчевата сила, с цел да отговори на бъдещите си енергийни потребности. Варшава възнамерява да построи сред 6 и 9 гигавата атомни мощности, като приключи построяването на първата си АЕЦ до 2033 година.

Страната обаче към момента не е създала скица за финансирането на плановете. „ Готови сме да беседваме с полските управляващи, с цел да разберем техните условия и окончателната форма на модела за финансиране на нуклеарната енергетика “, оповестиха от южнокорейската компания. Оттам оферират на Полша своите реактори APR-1400.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР