Държавната консолидационна компания вече е с ново ръкодство. За рокадата

...
Държавната консолидационна компания вече е с ново ръкодство. За рокадата
Коментари Харесай

ДКК с ново ръководство и заплати наполовина

Държавната консолидационна компания към този момент е с ново ръкодство. За рокадата заяви министърът на стопанската система Богдан Богданов и показа новия директорски съвет на ДКК.

Предстои съставът на новото управлението да бъде вписан в Търговския указател.

Ресорният министър увери, че ще съблюдава обещанието да понижи доста възнагражденията на както в самия ръб на ДКК, по този начин и на шефовете в държавните сдружения под шапката на ДКК, изключително там където финансовите резултати са незадоволителни.

Богданов не цитира съответни суми, само че понижението в заплатите за членовете на борда ще бъде на половина. Досега те са получавали приблизително на месец към около 4500 лева, а изпълнителният шеф - 14 000 лева

Новият ръководител на борда на шефовете на ДКК е Елена Болтанджиева, Иван Зангочев е член на борда и изпълнителен шеф. Останалите членове на борда са Десислава Чалъмова, Венелин Шъков и Николай Желязков.

" Аз персонално поканих тези хора в управлението на ДКК. Аз съм специалист, считам, че и екипът на ДКК би трябвало да е от специалисти ", уточни министър Богданов.

Новото управление обаче ще буде краткотрайно – до половин година би трябвало да се организира конкурс за непрекъснатите назначения както на тези позиции, по този начин и за директорските постове в 11-те сдруженията под шапката на ДКК.

ДКК ръководи активи за над 3 милиарда лева Сред сдруженията под шапката на ДКК попадат ВМЗ Сопот, ЕлБи Булгарикум и Кинктекс.

" За множеството от тях, в това число и самата ДКК, не са подавани финансови доклади през последните две години, а това е директно обвързвано с изплащането на дивиденти към страната ", изясни Богданов.

Освен това държавните сдружения към икономическото министерство нямали направени бизнес стратегии с написани цели и бюджети.

Резултатите от анализите би трябвало да са ясни до месец, а по-късно ще се взема решение къде ще има смени в управленията, къде ще се понижи броят на членовете в директорските бордове и с какъв брой да се понижат заплатите.

" Ако няма успеваемост и финансовите резултати са неприятни - ще има смени ", изясни Богданов и добави, че страната няма по какъв начин да заплаща заплати като на шефове в частния бранш.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР