Държавната компенсация от 25 ст. за всеки литър бензин А95

...
Държавната компенсация от 25 ст. за всеки литър бензин А95
Коментари Харесай

Бензиностанции въведоха по-големи отстъпки и за премиум горивата

Държавната отплата от 25 ст. за всеки литър бензин А95 и елементарен дизел принуди веригите бензиностанции да вкарат за своя сметка аналогични, по-големи отстъпки и за премиум горивата, които оферират. Освен това множеството търговци резервират общоприетите си промоции, като ги комбинират с държавната отплата. Така общото понижение от цената за литър А95 или елементарен дизел може да доближи и 30 ст., написа в. " Сега "
Shell да вземем за пример към този момент продава и премиум горивата си Shell V-Power - бензин и дизел, с 25 стотинки отстъпка. А при зареждане с елементарния бензин и дизел клиентите с ClubSmart карта получават 5 ст. на литър в допълнение към държавната отплата от 25 ст. на литър.

В същото време за зареденото гориво се дават нови бонус точки - 2 т./л за горивата Shell V-Power 95&Diesel и 5 т./л за Shell V-Power Racing, а в неделя те са двойно повече. Точките може да се употребяват още веднъж, с цел да се зарежда с отстъпка или да се закупят артикули от програмата на веригата за лоялни клиенти.

В бензиностанциите на " Лукойл " също може да се зареждат усъвършенстваните бензин и дизел с марка Ecto с отстъпка от 25 ст. вместо досегашните промоции от 2-3 ст. на литър. Тази отстъпка ще важи до 30 септември.

На процедура при първо зареждане през юли водачите с клубни карти на " Лукойл " ще получават 25
бонус точки за всеки литър, които при последващо зареждане може да бъдат употребявани за понижаване на цената. Това обаче би трябвало да се случи до края на август. Ако зареждането е през август, използването на 25 ст. на литър би трябвало да стане до края на септември.

В OMV също са завишили отстъпката за премиум горивата си. За бензин MaxxMotion 100 и дизел MaxxMotion Diesel тя е 15 ст., а за MaxxMotion Super95 - 12 ст. Тази отстъпката важи единствено със Save&Drive карта и към този момент е планувана до края на юли.

Във всички бензиностанции OMV в страната клиенти с карта Save&Drive получават акумулирано както държавната отстъпка, по този начин и настоящата Save&Drive отстъпка при зареждане на горива бензин А95, дизел, пропан-бутан и метан.

От " Петрол " оповестяват, че обектите им в режим " Самообслужване " не оферират държавната отплата от 25 ст., тъй като е невероятно да извършват изискванията за надзор на категорията на автомобила и условието ползвател да е физическо лице.

За тези бензиностанции на самообслужване, където цените нормално са по-ниски, са планувани 5 ст. отстъпка за елементарен бензин А95 и дизел и 8 ст. отстъпка за усъвършенстваните версии. На другите обекти на " Петрол " към държавната отплата притежателите на другите типове карти " Грифон " ще могат да употребяват и от 3 до 5 ст. спомагателна отстъпка за другите типове горива.

На бензиностанции ЕКО отстъпката по държавната антиинфлационна мярка също се комбинира със общоприетата отстъпка на веригата за клиентите с карта за преданост Ekonomy или клубна карта. Това обаче не се отнася за картите на корпоративните клиенти, което важи за всички бензиностанции в страната - подкрепят се единствено физически лица, които зареждат личните си коли.

Междувременно от Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и превозвачите на горива, където членуват дребните представители на петролния пазар, обясниха пред " Сега ", че единици са дребните бензиностанции, въвели държавната отстъпка от цената на горивата.

" Малките бензиностанции и да желаят, нямат опция да приложат тази скица, тъй като процедурата планува търговците повече от месец за своя сметка да вършат отбива от продажбите и по-късно да си го прихващат от начисления Данък добавена стойност. Ако цялостен месец продаваш под себестойност, тъй като купуваш на едро по-скъпо гориво и го продаваш по-евтино, тогава няма да имаш Данък добавена стойност, откъдето да прихващаш. Подобно нещо работи единствено за компании с няколко други действия ", изясни Иван Кашилски, ръководител на асоциацията.

По думите му към момента е рано да се каже по какъв начин се отразява антиинфлационната мярка на дребните бензиностанции, които не са я въвели, само че които нормално продават на по-ниски цени. " Дали има отлив на клиенти? Зависи какъв брой близо се намира бензиностанцията на огромната верига ", уточни Кашилски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР