Държавната компания Ел Би Булгарикум обяви открита процедура за избор

...
Държавната компания Ел Би Булгарикум обяви открита процедура за избор
Коментари Харесай

Държавната Ел Би Булгарикум търси българско мляко за производството си

Държавната компания " Ел Би Булгарикум " разгласи открита процедура за избор на снабдители на сурово краве мляко за потребностите на индустриалната си база във Видин.

Според критериите млякото би трябвало да е напълно с български генезис, да дава отговор на всички условия на Министерството на земеделието и храните и на Регламент №853/2004 на Европейския парламент.

Участниците би трябвало да са сертифицирани от Българската организация за сигурност на храните и Министерството на земеделието.

Свежото мляко би трябвало да покрива всички критерии за първокачествен и естествен артикул, без съществуването на каквито и да било добавки от сухи млека, емулгатори, стабилизатори, чуждовидово мляко и немлечни мазнини.
 Млечните артикули на държавната
Продуктите на българската държавна компания за кисело мляко ще се създават и продават на още един пазар в Азия

Втора азиатска страна ще създава българско кисело мляко с бактерията „ Лактобацилус булгарикус “

" В същото време, с цел да поддържа българските производители, фрапантно се редуцират периодите за погашение на предадената суровина, като дефинира период за фактуриране от 3 работни дни. Доставките ще се правят по месечен график, избран от " Ел Би Булгарикум " ЕАД, при оптимално на ден количество за доставка - 25 тона ", написа в обявлението.

Развитие на компанията

Припомняме, че през месец март тази година стана ясно, че японската компания " Мейджи ", посредством която киселото мляко на държавната " Ел Би Булгарикум " доближава до Япония, поставя " поредни старания за по-масово наличие на китайския пазар. През май беше оповествено, че млечните артикули на държавната " Ел Би Булгарикум " ще се създават и продават в Монголия. Българското кисело мляко към този момент се предлага и в Китай, само че в по-ограничени количества. 

Плановете за развиване на държавната " Ел Би Булгарикум " включват навлизането на нови пазари. Това ще се случи посредством интернационалните компании, които да придобият български лиценз - по образеца на съдействието с Япония и с Монголия.

През февруари държавното дружество разгласи, че ще понижи цените на млечните артикули с 30%. Това стана посредством на уеб страницата на сдружението. То пристигна дни след оповестената от управляващите акция против " спекулата " в България. Малко по-късно остарелият изпълнителен шеф на компанията Николай Маринов беше уволнен.

Българската държавна компания за кисело мляко " нападна " още един азиатски пазар

Опитът за нахлуване ще се реализира с помощта на японското сдружение " Мейджи "

Участниците в откритата процедура могат да подават своите предложения до 16.30ч на 25.10.2023г в запечатан непрогледен плик на адрес: гр.София, ул. " Тинтява " 86 (сградата на " Държавна консолидационна компания " ЕАД), ет.4 в деловодството на сдружението, всеки ден от 9.30ч до 16.30ч., адресирани до " Комисия за осъществяване на процедура по желание на снабдители на сурово краве мляко, за потребностите на Производствена база - Видин. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР