Държавната компания Булгартрансгаз обяви, че ще закъснее с предоставянето на

...
Държавната компания Булгартрансгаз обяви, че ще закъснее с предоставянето на
Коментари Харесай

Булгартрансгаз обяви, че ще закъснее с информацията за изграждането на Турски поток

Държавната компания " Булгартрансгаз " разгласи, че ще закъснее с даването на информация за построяването на " Турски поток " на българска територия.

Това стана ясно след среща на парламентарната комисия по инспекция на ръководството през последните 10 години с министъра на енергетиката и изпълнителния шеф на газовата компания.

Вчера депутатите взеха решение да бъде разследвана цялата процедура по създаване на плана у нас и желаеха в период до 26 април да бъде предоставена изчерпателна информация от газовото сдружение.

От компанията увериха, че не се опасяват от инспекции и ще окажат цялостно подпомагане, само че не и в този период. " Турски поток " у нас работи от началото на годината.

" Днес изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " се е обадил на секретарката на нашата комисия и е изискал среща, в която доколкото разбрах да изясни за какво не може в период да изпрати поисканите документи ", съобщи Мая Манолова, ръководител на краткотрайната комисия за инспекция към Народното събрание.

" Не единствено, че няма да ги получим в период, разбрахме, че по този начин наречената сензитивна информация, представляваща комерсиална загадка, няма да ни бъде предоставена, тъй че, съгласно госпожа Петкова, е загадка да бъде предоставена информация по какъв начин са харчени нашите 3 милиарда лв., съгласно мен това не може да бъде загадка ", добави Георги Георгиев, Има Такъв Народ, заместник-председател на краткотрайната комисия за инспекция към Народно събрание.

" Това, което уверих комисията, е че " Булгартрансгаз " ще окаже цялостно подпомагане и ще даде целия размер от информация за задачите на работата на комисията. Обръщам внимание, че няма информация, която да не може да бъде предоставена, единственото ни терзание, е извънредно късият период. Официалното писмо ние даже не сме го получили, споделиха ни от Народното събрание, че пътува с български пощи и ще го получим при започване на идната седмица ", добави Владимир Малинов, изпълнителен шеф на " Булгартрансгаз ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР