Държавната кампания за евтини стоки Достъпно за вас се разширява.

...
Държавната кампания за евтини стоки Достъпно за вас се разширява.
Коментари Харесай

Разширяват кампанията Достъпно за вас

Държавната акция за евтини артикули " Достъпно за вас " се уголемява. В нея ще се включат и нехранителни магазини и аптеки. Министерството на стопанската система регистрира целите си, измежду които и преструктуриране на Държавната консолидационна компания.

В момента текат договаряния с разнообразни вериги, които желаят да се включат в акцията " Достъпно за вас ". Министерство на стопанската система регистрира сериозен резултат върху цените, както и това, че никой от досегашните участници не се е отказал.

" Наблюдаваме 10% понижение на главните хранителни артикули, а на някои се стига даже до 40% ", сподели Ивайло Шотев, зам.-министър на стопанската система.

" Стартирахме с трима участника и 200 обекта в цялата страна, сега обектите са 500 ", изясни Богдан Богданов, министър на стопанската система.

Министърът на стопанската система разгласи, че е завършил одитът на държавните предприятия под шапката на ведомството и резултатите на някои от тях са към този момент в прокуратурата. Богдан Богданов не изключва Държавната консолидационна компания да бъде преструктурирана или даже закрита. Тя ръководи капитал от над 1 милиард лв. и в нея влизат 11 от огромните държавни компании, измежду тях " Ел Би Булгарикум " и военните " ВМЗ " и " Кинтекс ". Бъдещето й зависи от решение на равнище държавно управление и парламент.

" Към момента ние виждаме генерирани вреди за над 700 милиона лв.. И все още има разнообразни каузи и процедури, които се правят от позиция на прокуратура и разследване ", изясни Богдан Богданов, министър на стопанската система.

" Предприятия, които са употребявани като една черна каса, през която просто са изплащани едни суми, те нямат явен фокус за развиване. Показен беше и фактът, че огромна част от тези предприятия даже нямат и бизнес стратегии ", акцентира Богдан Богданов.

Преструктурирането цели и понижаване на шефовете в бордове на държавните сдружения - от към 70 души в този момент - до сред 20 и 30.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР