Държавната информационна агенция на Индонезия Antara съобщава за започването на

...
Държавната информационна агенция на Индонезия Antara съобщава за започването на
Коментари Харесай

Заспали пилоти допуснали отклонение на самолет в Индонезия

Държавната осведомителна организация на Индонезия Antara оповестява за започването на следствие след случай с двама водачи на малайзийската самолетна компания Batik Air, които са заспали по време на полет. По предварителни данни,  командирът и вторият водач са заспали по едно и също време за 28 минути по време на вътрешен полет в Индонезия от Кендари до Джакарта на 25 януари.

Инцидентът е довел до навигационни неточности, като самолетът се е отконил от правилната траектория. Въпреки това, никой от 153-мата пътници и шестима членове на екипажа не е потърпевш , а самолетът се е приземил сполучливо в Джакарта.

Според отчета, единият водач е уведомил другия, че не е имал " подобаваща отмора ". Вторият водач е съумял да поспи за към 30 минути преди случая. След като самолетът достигнал крейсерска височина, командирът е изискал позволение да си почине, като вторият водач поел ръководството на самолета. Вторият водач е задремал по нехайство към 90 минути след началото на полета .

Пилотите не са дали отговор на опитите за връзка от контролния център в Джакарта, когато самолетът се отклонил от траекторията. Вторият водач се е събудил след 28 минути и схванал обстановката, като курсът на самолета е възобновен.

Въпреки че отчетът не разкрива имената на водачите, се показва, че става дума за мъже на 32 и 28 години. Вторият водач има едносемесечни близнаци и е трябвало да се разсънва няколко пъти с цел да помогне на брачната половинка си с грижата за тях.
 Втори случай със аероплан на „ Юнайтед Еърлайнс “ в Съединени американски щати в границите на часове
Втори случай със аероплан на „ Юнайтед Еърлайнс “ в Съединени американски щати в границите на часове

Няма потърпевши пътници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР