Държавната индустриална зона Доброславци ще бъде готова до 2 години.

...
Държавната индустриална зона Доброславци ще бъде готова до 2 години.
Коментари Харесай

Пулев: Държавната индустриална зона „Доброславци” ще бъде готова до 2 години

Държавната индустриална зона „ Доброславци ” ще бъде подготвена до 2 години. Това разгласи в ефира на NOVA „ Здравей, България ” министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Зоната ще бъде профилирана най-много за автомобилостроенето и обвързваните с него сегменти.



Не става въпрос за някакъв тип гаражно произвеждане. Говорим с интернационалните и стратегически вложители. Това са обществени компании, които имат милиардна капитализация. При тях няма риск за кражба на интелектуалната благосъстоятелност. Те ще донесат у нас най-хубавите практики. От наша страна ще получат качествена и подготвена работна ръка, изясни Пулев. И допълним, че мястото ще бъде с големи размери, колкото на 200 футболни стадиони на едно място.

Много хора ме питат за какво България не е съумяла да притегли огромен, интернационален стратегически вложител. Отговорът е елементарен – вложителите до момента не са видели единна визия на другите институции. Успяхме да реализираме голям триумф. В момента сме на финалната права. Преговаряме от 5-6 месеца, сподели още министърът.

По думите му ще бъде обособено ново сдружение, което ще е под шапката на Националната компания за индустриални зони.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР