Държавната хазна вече е на от 183 милиона лева, сочат

...
Държавната хазна вече е на от 183 милиона лева, сочат
Коментари Харесай

Хазната вече е на дефицит от 183 милиона лева

Държавната хазна към този момент е на от 183 милиона лв., сочат прогнозните данни за ноември на, представени от БНР. За октомври превишението в хазната е било над 654 милиона лв..
Месечният дефицит в държавната хазна не е изненада, само че за първи път тази година се появява недостиг и на консолидирана основа.
 Правителството одобри ограничения по отношение на осъществяването на бюджета за 2020 година Правителството одобри ограничения по отношение на осъществяването на бюджета за 2020 година
Правителството одобри ограничения по отношение на осъществяването на държавния бюджет за 2020 година С решението се предлага на първостепенните разпореди...
Сумарно и плануваният недостиг през ноември надвишават 800 милиона лв. в условия, в които разноските от хазната са повече от постъпленията.
Постъпленията от налози към края на октомври са под 30 милиарда лв., а единствено от Данък добавена стойност – един от главните приходоизточници в хазната, са малко над девет милиарда лв..
Редица артикули и услуги, главно в областта на ресторантьорството, получиха през годината по-ниска ставка и вместо с 20 на 100 те се таксуват с.
От през днешния ден влиза в действие още едно облекчение, а точно за доставките на храни по домовете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР