Държавната фирма НДК не притежава 16-ия и 17-ия етаж на

...
Държавната фирма НДК не притежава 16-ия и 17-ия етаж на
Коментари Харесай

ГЕРБ извадило офисите си от НДК още през 2009 г.

Държавната компания НДК не има 16-ия и 17-ия етаж на Административната постройка на двореца, тъй като още на 28 декември 2009 година те са извадени от тогавашното ТПО НДК заради отпаднала нужда. Това стана ясно от позиция на НДК ЕАД във връзка данните изнесените от министъра на културата Велислав Минеков, че предприятието е в тежко финансово дружество и има му.

" По отношение на офисните площи, които се употребяват от Политическа партия “ГЕРБ” в административната постройка ПРОНО на НДК с решение № 986/28.12.2009 на Министерски съвет, 16 и 17 етаж на административната постройка на НДК се лишават заради отпаднала потребност от ТПО “НДК”. В резултат на това от 2009 година НДК няма отношение към тези площи ", написа в позицията на сдружението.

От партията на Бойко Борисов разясниха пред Mediapool, че от декември 2009 година офисите са трансферирани към регионална администрация София-град и през годините компанията е плащала наем на нея. Преди тази смяна партията не е употребила офиси в административната постройка, прибавиха оттова.

В момента партията, тъй като на 12 февруари 2020 година бе взето решение от кабинета " Борисов " ГЕРБ да употребява гратис централата на партията в центъра на София за период от 10 години.

Партията получи пространствата гратис поради признатите през юни предходната година ремонти в Закона за политическите партии, даваща това право на парламентарно показаните партии, както и получилите над 1% от гласовете на последните избори за депутати. Мотивът за тази смяна бе, че тогава партийната дотация беше понижена от 11 на 1 лев на глас и обединенията няма да могат да заплащат наемите на централите и офисите си из страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР