Държавната фирма Еко Антрацит е внесла инвестиционно предложение за отстраняване

...
Държавната фирма Еко Антрацит е внесла инвестиционно предложение за отстраняване
Коментари Харесай

Укрепват земята под Перник, пълнят старите галерии с отпадък от ТЕЦ

Държавната компания " Еко Антрацит " е внесла капиталово предложение за премахване на нездравословните последствия от преустановяване на подземния въгледобив в Перник, оповестиха от общината.

Проектът планува укрепителни мероприятия за стабилизиране на земната основа в регионите, наранени от миннодобивната и ликвидационни действия.В резултат на дългогодишния въгледобив земята под Перник е прорязана от изоставени галерии.

Голяма част от укрепителните подпори са разрушени, доста от галериите се пълнят с вода, уточни пред Българска телеграфна агенция шефът на " Еко Антрацит " Християн Султанов.

В риск е инфраструктурата на 5 квартала

Експерти предизвестяват за заплаха от сривания в разнообразни елементи на града. След 2008 година някои от галериите, където е имало съществени проблеми със слягания и пропадания, отчасти са запълвани.

" В взаимозависимост от броя на конфискуваните пластове слягането на земната повърхнина в границите на една година след изземването е варирало от 1,5 до 7-8м, а хоризонталното пренасяне - от 0,40 до 2 м. Паралелно е имало забележими разкъсвания, стъпаловидни разбърквания и пропадания на терена. Най-силно е нарушен масивът в зоната на обрушване ", показват минни инженери.

Според тях нейната дебелина според от мощността и броя на конфискуваните въглищни пластове, тук-там доближава до 14-16 м.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР