Държавната фирма Български пощи оставя близо 20 000 пенсионери, които

...
Държавната фирма Български пощи оставя близо 20 000 пенсионери, които
Коментари Харесай

Нечуван скандал: Български пощи ограби 20 000 пенсионери, спират им предплатените вестници

Държавната компания " Български пощи " оставя близо 20 000 пенсионери, които почтително са си предплатили годишните абонаменти за желаните от тях вестници, заделяйки от така и така мизерните си пенсии, без изданията. Считано от на следващия ден, най-големите пенсионерски вестници у нас - " Минаха години " и " Златна възраст " приключват изпънението на контракта си с " Български пощи " и стопират седмичните вестници за годишните клиенти.

Причината е, че към този момент повече от 5 месеца държавната компания отхвърля да заплати дължимите суми на издателя, които са в размер на стотици хиляди левове. Въпреки че пенсионерите са си предплатили вестниците за година напред, " Български пощи " не е изпълнила договорните си връзки с издателя и не е превел дължимите суми. Не е ясно защо са изхарчени платените от възрастните хора суми. Ръководството на сдружението отхвърля да спомага и да позволи проблема.

" Принудени сме да прекратим контракта си с " Български пощи " и няма да доставим бройки от изданията на нашите хиляди клиенти. Безобразното отношение на държавната компания на процедура ни изправя в изключително мъчно състояние - ние към този момент 4 месеца даваме вестници на читателите, без да сме получили пари за това. Дружеството ще заведе дело против " Български пощи ", само че е забавно по какъв начин ще бъдат обезщетени за това хилядите пенсионери-абонати? Възможно е и те да имат правосъдни искания към държавната компания ", разясниха издателите на " Минаха години " и " Златна възраст ".

От началото на 2023 година изпълнителен шеф на " Български пощи " е Филип Алексиев (на фотографията в заглавието). Той бе назначен с решение на служебното държавно управление. В свое изявление наскоро Алексиев призна, че държавната компания е в тежко положение и има близо 70 милиона лв. задължения. Явно в този момент част от тях ще би трябвало да ги платят българските пенсионери...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР