Държавната дума прие окончателно на второ и трето четене закона

...
Държавната дума прие окончателно на второ и трето четене закона
Коментари Харесай

В Русия приеха закон за конфискация на имущество и пари за фейкове срещу армията

Държавната дума одобри дефинитивно на второ и трето четене закона за конфискация на имуществото на всички тези, които популяризират фейкове по адрес на Въоръжените сили на Русия, оповестиха ТАСС и РИА " Новости ".

Санкцията е и за руснаци, които насочат обществени апели за активност против националната сигурност. Конфискацията обаче нямало да бъде по образеца на прилаганата мярка от времето на Съюз на съветските социалистически републики и да се отнася до цялото положение на санкции, а единствено за пари и имущество, добити по " незаконен път " или което се употребява за финансиране на противозаконна активност, изясняват депутати.

В същото време ръководителят на Думата Вячеслав Володин разяснява в канала си в Телеграм, че е бил признат " законът против негодниците ".

" Абсолютно болшинство поддържа нуждата от наказване за предателите, които зад граница леят нечистотия против нащата страна, бойците и офицерите, участващи в СВО, и поддържат и финансират нацисткия киевски режим ", написа още Володин.

" Приетото решение ще разреши да бъдат наказвани тези, които развиват активност против своята страна, да лишаваме тези негодяи от почетни звания, а също по този начин и да конфискуваме имуществото, парите им и разнообразни полезности ", акцентира още представителят на президентската партия " Единна Русия ".

Именно ръководителят на Думата Вячеслав Володин е един от вносителите на закона, признат на първо четене на 24 януари, а през днешния ден и дефинитивно, оповестява dir.bg.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР