Държавната дума прие на първо четене законопроект за предоставяне на

...
Държавната дума прие на първо четене законопроект за предоставяне на
Коментари Харесай

РИА: Опрощават суми по кредити на мобилизирани руснаци във войната

Държавната дума одобри на първо четене законопроект за даване на кредитни ваканции по потребителски и ипотечни заеми и заеми на жители, мобилизирани и призовани по контракт, както и на лица, които са подвластни от тях.

Документът, импортиран от група сенатори и депутати, е създаден за отбрана на правата и законните ползи на кредитополучателите, призовани за военна работа посредством готовност или преминаващи военна работа по контракт, както и лицата на тяхна прехрана.

Законопроектът дава на гражданите-кредитополучатели, които са призовани за военна работа посредством готовност или минават по контракт, правото да преустановят осъществяването на отговорностите си (за интервал, избран от кредитополучателя, само че не повече от интервала на тяхната военна работа ) или да понижи сумата на заплащанията през този гратисен интервал. Подобно право се дава на кредитополучатели, които са подвластни от такива мобилизирани жители и реализатори: членове на фамилията, в това число приети за инвалиди от група I или II, и лица под настойничеството на боен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР