Държавната дума одобри изпращането на резолюция до президента Владимир Путин

...
Държавната дума одобри изпращането на резолюция до президента Владимир Путин
Коментари Харесай

Руските депутати искат Путин да признае отцепилите се от Украйна републики

Държавната дума утвърди изпращането на резолюция до президента Владимир Путин за признание на двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна , съобщи ТАСС. Става въпрос за по този начин наречените Донецка и Луганска национални републики, които се оповестиха за " суверенни страни . " В поддръжка на решението гласоподаваха 351 депутати при 16 " срещу " и един " въздържал се ".

Думата не поддържа различно предложение за изпращане на текста на резолюцията в съветското министерство на външните работи за провеждането на съвещания. Резолюцията ще бъде подписана неотложно и изпратена на президента Путин, съобщи ръководителят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин.

В същото време латвийският министър на външните работи Едгарс Ринкевич съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да наложи наказания на Русия , в случай че тя пристъпи към признание за отцепническите украински региони. 

" Резолюцията на съветската Държавната дума, призоваваща за признание на републиките за " суверенни страни ", е пораждащ страдание акт и опонира на интернационалното право. Ако Русия се придвижи в тази посока, Европейски Съюз би трябвало да работи и да наложи наказания ", сподели посланик номер едно на Латвия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР