Държавната дума на Русия ще забрани на руските медии да

...
Държавната дума на Русия ще забрани на руските медии да
Коментари Харесай

В Русия забраняват да се пише за затворническото минало на наемниците от Вагнер

Държавната дума на Русия ще забрани на съветските медии да пишат, че членовете на доброволческите военни формирования са били престъпно проявени - това ще се смята за дискредитация. Новите ремонти в разгласи депутатът Василий Пискарьов, представен от Руската работа на Би Би Си.

По-рано Евгений Пригожин, основателят на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", изиска от ръководителя на Думата Вячеслав Володин подобен закон. Той сподели, че медиите постоянно пишат за чиновниците на ЧВК, в това число пандизчиите, в отрицателна светлина, " представяйки ги за злодеи и нарушители ".

Припомняме, че доста пъти е заявявано от самия Пригожин, че, в това число с тежки присъди, на които е обещавана прошка, в случай че са подготвени да се бият във войната на Путин. В съветското общество това не се приема еднопосочно и даже в формалните медии се появяват от време на време коментатори, които засягат моралната страна на сходен прийом. Преди няколко месеца се появиха мнения на неодобрение, когато Путин награди посмъртно пандизчия с тежка присъда, показал подвиг в борбите в Донбас.

Тази процедура обаче има и друга страна. Появиха се известия, че точно такива вербувани пандизчии от време на време се предават елементарно на украинските военни и употребяват войната, с цел да изоставен пандиза. Един подобен военнопленник, сменен при един от многото обмени на пленници, бе погубен по отблъскващ метод от хора на ЧВК " Вагнер " откакто бе върнат в Русия. При различен случай пандизчия край Ростов-на-Дон, като умъртви един служител на реда и рани няколко други, преди.
 Пригожин: Отказват да погребват пандизчиите от
Пригожин: Отказват да погребват пандизчиите от " Вагнер " във военните гробища

Властите в Русия създават подобаващ закон, за поправят това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР