Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент -

...
Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент -
Коментари Харесай

Русия проучва всички възможни рискове от връщането си в ПАСЕ

Държавната дума на Русия (долната камара на съветския парламент - б.р.) ще изследва всички вероятни опасности за признатото решение за връщане на съветска делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Първо би трябвало да се изчака реакция на самата ПАСЕ за поръчката от Комитета на министрите. Това съобщи пред публицисти представителят на Държавната дума Вячеслав Володин .
 Съветът на Европа възвръща участието на Русия
Съветът на Европа възвръща участието на Русия

Въпреки опълчването от страна на Украйна, Литва и Финландия

" Националната делегация на Русия в ПАСЕ се основава с доклад на мненията на всички фракции на Държавната дума и ние ще обсъдим с нея по-далечните дейности, изучавайки всички опасности при приемане на решения, с цел да може в ПАСЕ да не пораждат повече обстановки, аналогични на тази, която стана по-рано. Едва по-късно ще отправим поръчка за присъединяване ", съобщи Володин.

След срещата 16-17 май външният министър на страните от Съвета на Европа в Хелзинки на уеб страницата на организацията разгласява поръчка от Комитета на министрите за това, че всички страни-участнички в Съвета на Европа са длъжни да имат равни благоприятни условия за присъединяване в работата на Комитета на министрите на Съвета на Европа (КМСЕ) и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Освен това в документите се припомня за отговорностите на страните от Съвета на Европа да платят членския импорт в бюджета на организациите.

Председателят на Съвета на Европейски Съюз съобщи, че приветства делегациите на всички страни-членки в юнската сесия на Парламентарната асамблея , отчитайки значимостта на избора на общоприет секретар и съда на Европейския съд по правата на индивида . Заради събитията в Украйна и присъединението на Крим към Руската федерация Русия бе лишена от правото да гласоподава, да взе участие в наблюдателни задачи и да влиза в управителни органи в ПАСЕ. През 2015 година в ПАСЕ на два пъти разглеждаха въпроса за възобновяване на пълномощията на Русия, само че тогава глобите единствено се увеличаваха. В отговор делегацията на Русия се отхвърли да работи при такива условия и с 2016 година не е отправяла поръчка за възобновяване на своите компетенции. От Русия предложиха да бъде импортиран правилник в ПАСЕ с предложение, че никой няма право да лишава от компетенции депутатите, с изключение на техните гласоподаватели.

През 2017 година Русия замрази вноските си в бюджета на Съвета на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР