Държавната дума, долната камара на руския парламент, забрани достъпа на

...
Държавната дума, долната камара на руския парламент, забрани достъпа на
Коментари Харесай

Руската Дума отне акредитациите на репортери от американски медии


Държавната дума, долната камара на съветския парламент, забрани достъпа на кореспонденти на американски медии, приети за " непознати сътрудници ", в това число " Гласът на Америка " и Радио Свободна Европа/Радио Свобода, съобщи ТАСС.

Депутатите утвърдиха съвсем единомислещо съответна резолюция в отговор на решението на Конгреса на Съединени американски щати да отнеме акредитацията на съветската телевизия Ар Ти (RT). Текстът бе подсилен от 413 национални избранници при единствено един срещу.

Държавната дума предложи на горната камара на съветския парламент, Съвета на Федерацията, да вземе аналогично решение.

В резолюцията се споделя, че " Думата счита за недопустимо всяко посягане против съществени човешки права и свободи - свободата на словото и правото на приемане и разпространение на информация ". " Защитавайки демократичните полезности, депутатите от Държавната дума си резервират правото да взимат симетрични ограничения по отношение на решението за отнемане на редица съветски публицисти от акредитация към Конгреса на Съединени американски щати ", се показва в решението.

Руски депутати споделиха, че рестриктивните мерки може да бъдат отстранени, в случай че бъдат анулирани съответните решения във връзка с съветските медии в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР