Държавната дума - долната камара на руския парламент, ще разгледа

...
Държавната дума - долната камара на руския парламент, ще разгледа
Коментари Харесай

Русия готви закон анти-Навални

Държавната дума - долната камара на съветския парламент, ще прегледа законопроект, забраняващ на лицата, забъркани с организации, класирани като "екстремистки ", да бъдат избирани за депутати. Текстът в действителност е ориентиран против последователите на опозиционера Алексей Навални, съобщи Франс прес.
"Първото четене ще се състои на 18 май. Важно е то да не се бави. Разчитаме на поддръжка от сътрудниците си, с цел да се задействат новите правила преди идващите избори " за парламент през септември, написа в Телеграм депутатът Василий Пискарьов от комисията, натоварена да преглежда случаи на интервенция във вътрешните работи.
Текстът ще има противоположна мощ. Насочен е против всекиго, заемал виновен пост в някаква организация до три години, преди да бъде избрана тя като "екстремистка ". За деятели този период е една година.
Същевременно съветското правораздаване ще прегледа на 17 май искане на прокуратурата да бъдат квалифицирани като "екстремистки " мрежата от районни офиси и Фондът за битка с корупцията на Алексей Навални.
Опозиционерът, хвърлен в пандиза през януари, разчиташе да показа свои претенденти на септемврийските избори или да поддържа излъчени от други обединения, които са с най-хубави шансове да завоюват против хора от партията на Кремъл.
Ако неговите организации бъдат приети за екстремистки, те в действителност ще бъдат неразрешени, а членовете им - застрашени от затвор. Като реакция районните щабове на Навални в Русия оповестиха в края на април, че се саморазпускат. В края на април тази мрежа бе добавена от съветското финансово разузнаване към лист с "екстремистки и терористични " организации. Той включва да вземем за пример джихадистките групировки Ал КАида и "Ислямска страна ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР