Държавната дума (долната камара на парламента на Русия) одобри предложен

...
Държавната дума (долната камара на парламента на Русия) одобри предложен
Коментари Харесай

Минималната работна заплата в Русия става 13 890 рубли

Държавната дума (долната камара на Народното събрание на Русия) утвърди препоръчан от държавното управление законопроект за увеличение на минималната работна заплата до 13 890 рубли (около 166 евро, 332 лева), осведоми " Новости ".

Новият закон влиза в действие от 1 януари 2022 година

Тази година минималната работна заплата в Русия е 12 792 рубли.

Второто четене на документа мина на 26 октомври. В първичната редакция се предполагаше, че минималната заплата ще бъде 13 617 рубли на месец, само че съветският президент Владимир Путин предложи да се усили с 8,6% - т. е. по-високо от инфлацията. По подобен метод той усили и екзистенц минимума, които през идната година ще възлиза на 12 654 рубли.

Финансовата поддръжка за поправката на съветския държавен глава е планувана в плана за федерален бюджет за интервала 2022-2024 година

В сходство с методологията, призната през 2020 година, минималната работна заплата е 42% от междинната заплата (половината от руснаците получават повече от тази сума, другата половина - по-малко) за миналата година, изчислена от Росстат.

Припомняме, че минималната работна заплата в България все още е 650 лв., само че се обмисля да бъде увеличена през идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР