Държавната болница към Министерство на отбраната МБПЛР ВИТА - клон

...
Държавната болница към Министерство на отбраната МБПЛР ВИТА - клон
Коментари Харесай

Изграждат нов плаж в Поморие


Държавната болница към Министерство на защитата МБПЛР " ВИТА " - клон Поморие стартира построяването на нов плаж в черноморския град. Инициативата е на шефа на лечебното заведение доктор Любомир Крантев, като жест към жителите на Поморие, гостите на града и пациентите на някогашния боен санаториум.

Новият плаж ще се намира на едно от най-красивите места по Черноморието - началото на пясъчната коса сред морето и соленото лечебно езеро, в северната част на Поморие. Идеята празното пространството сред парцела на министерството на защитата и бетоновите брегоукрепителни платформи и диги от камъни да бъде запълнена с пясък, благоприятства за развиването на туризма в района. Към момента " ВИТА " е сложила първия пласт пясък за оформяне плажа, а до началото на юни ще има още пясъчни натрупвания. 

Паралелно с положителната самодейност за построяването на нов плаж в Поморие, държавната болница " ВИТА " интензивно се приготвя за формалното си разкриване и посрещане на първите си пациенти. В момента текат последните довършителни поправки преди сезона, а регионът сред постройките на военното министерство се облагородява.

С наближаването на лятото ползата към черноморския клон на " ВИТА " в Поморие се покачва. Запитвания за записване има както от съвсем всички градове в страната, по този начин и от българи, които живеят в чужбина. Болницата от първия път покри условията на районните здравни инспекции на Бургас и Пазарджик и получи второ равнище на здравна подготвеност, което дава опция за подписване на контракт със Здравната каса /НЗОК/. 

На ход е Министерство на здравеопазването, от което се чака в най-скоро време да издаде  на " ВИТА " в Поморие позволение за практикуване на здравна активност, с цел да стартира тя да извършва оздравителните си функционалности.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР