Държавната Българска банка за развитие (ББР) отново е раздала огромен

...
Държавната Българска банка за развитие (ББР) отново е раздала огромен
Коментари Харесай

Банката за развитие отпусна 75 млн. лв. заем на фирма с 2000 лв. приходи

Държавната Българска банка за развиване (ББР) още веднъж е раздала голям заем на никому незнайна компания с минимални активи, заяви в. " Капитал ".

В разгара на изключителното състояние, на 26 март, банката, ръководена от Стоян Мавродиев, е отпуснала индивидуален заем в размер на 75 млн. лева

Кредитополучател е " Свети Георги груп " - сдружение, обвързвано с компанията за изкупуване на вземания " С. Г. груп ". " Последната към този момент евентуално е водач на колекторския пазар, откакто в края на 2019 година пласира огромна емисия облигации за 236 млн. лева, употребена най-малко отчасти, с цел да придобие голям пакет - 538 млн. лева, неприятни заеми от Първа капиталова банка ", отбелязва " Капитал ".

Според последния годишен финансов доклад на компанията " Свети Георги груп ", който е за 2018 година, тя съвсем няма активност - има едвам 57 000 лева активи, 2000 лева доходи и нулева облага.

На този декор въобще не е ясно по какъв начин въпросното сдружение ще заплаща заема от 75.3 млн. лева, който е 10-годишен. Няма информация защо се възнамерява да се употребяват парите, нито пък по какъв начин е гарантиран заемът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР