Държавната агенция за закрила на детето стартира национален детски конкурс

...
Държавната агенция за закрила на детето стартира национален детски конкурс
Коментари Харесай

ДАЗД стартира национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: „Светът е по-добро място без насилие“

Държавната организация за протекция на детето започва народен детски конкурс за снимка, колаж и есе на тематика: „ Светът е по-добро място без принуждение ". От през днешния ден, 20 септември, до 31 октомври всички деца на възраст от 7 до 17 години могат да вземат присъединяване в него. Конкурсът е част от Националната акция на Държавната организация за протекция на детето против насилието над и сред деца „ Бъди самоуверен, бъди добър! ".

„ За Държавната организация за протекция на детето постоянно е извънредно наслаждение да се среща с детските произведения, освен тъй като децата ни са доста надарени и изобретателни, само че и тъй като по този начин още един път научаваме тяхното виждане за света, техните фантазии и терзания. Затова и в този момент сме уверени, че ще получим прелестни фотографии, колажи и есета, още повече имам вяра, че тематиката „ Светът е по-добро място без принуждение " ще въодушеви децата, тъй като без тяхното присъединяване не може да се оправим с експанзията и насилието ", разяснява доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Децата могат да изпращат своите произведения
на e-mail: [email protected] или по Български пощи за сметка на Държавната организация за протекция на детето на адрес: гр. София 1051, ул. „ Триадица " № 2, за ДАЗД. Предложенията за състезанието би трябвало наложително да са съпроводени с къса информация, която да съдържа трите имена и възраст на детето, име на родител/лице, полагащо грижи за него, адрес за преписка, както и телефон за връзка с тях.

В състезанието за снимка децата ще бъдат разграничени на три възрастови групи, както следва: от 7 до 11 години, от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години. В категорията за есе възрастовите групи са две: от 12 години до 14 и от 15 до18 ненавършени години. Изискванията за присъединяване в състезанието е есето да е до 2 /две/ страници, формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12. За колаж децата ще се състезават също в три възрастови групи: от 7 до 11 години, от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години.

„ Отличените произведения ще бъдат издадени в брошура, с която да покажем по какъв начин децата виждат света без принуждение, по какъв начин си показват мечтания от тях свят. Тази брошура е извънредно скъпа за нас възрастните, с цел да чуем децата и да се постараем да отговорим на техните упования ", добави Камелия Николова, основен секретар на ДАЗД.

Пълният правилник за присъединяване в състезанието „ Светът е по-добро място без принуждение " може да видите на формалната интернет страница на Държавната организация протекция на детето:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР