Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала преди

...
Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала преди
Коментари Харесай

ДАЗД се е самосезирала по случай на непридружено дете от сирийски произход, задържано в Русе

Държавната организация за протекция на детето се е самосезирала преди месец по случай на непридружено дете от сирийски генезис, арестувано в арест в  Русе.

От пресцентъра на организацията показват, че това става след обява в интернет уебсайт по отношение на задържането на деца бежанци . Информацията е за непридружено сирийско дете, което е арестувано в ареста в Русе за период, по-дълъг от нормативно регламентирания, дружно с пълнолетни престъпни лица при извънредно несъответствуващи условия за живот. 

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) е уведомила и е изискала информация от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Русе, регионалната дирекция на полицията, Областна работа „ Изпълнение на наказванията “-Велико Търново и Дирекция „ Социално подкрепяне “-Русе. 

От постъпилата информация в ДАЗД излиза наяве, че съответното сирийско дете без компаньон към този момент е настанено в бежански център в столицата. „ Голяма част от тези деца, които влизат в България, са непридружени и отделени от фамилиите си.

Те са претърпели задоволително - наложило се е бързо да пораснат и да не помнят какво е детство, какво е да си с мама и тате. Затова ние сме длъжни да им осигурим предпазена и спокойна среда “, съобщи доктор Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД.  

Експерти от ДАЗД са взели участие в междуинституционална среща, отдадена на децата бежанци, пребиваващи в ареста в Русе. В нея е имало представители на омбудсмана, на Дирекция „ Социално подкрепяне “-Русе, БЧК, Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии, както и Сдружение с нестопанска цел „ Еквилибриум “. 

Две от децата са настанени в Спешен банкет към Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии в Русе още на 27 юли.  По време на срещата е споделено всичко, което способените институции подхващат за съответния случай на детето, мотив за сигнала, като и за всеки случаи на непридружени деца бежанци, открити на територията на Русе. 

Заключението на всички в края на срещата, е че има нужда от образования на всички експерти, работещи с тази целева група деца, с цел да могат да посрещат съответно техните потребности и потребности.

Друг наболял проблем е неналичието на преводачи, с цел да се обезпечи опция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, обществените служащи и на работещите в обществените услуги за пълностоен контакт с децата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР