Държавната агенция за закрила на детето представи как работи чат

...
Държавната агенция за закрила на детето представи как работи чат
Коментари Харесай

ДАЗД представи как работи чат приложението към НТЛ за деца 116 111 пред осмокласници в София и Габрово

Държавната организация за протекция на детето показа по какъв начин работи чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 пред осмокласници в София и Габрово.

Как работи чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето дискутираха осмокласници от София и Габрово със заместник-председателя на ДАЗД Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и държавен специалист в Агенцията.

В столичната профилирана гимназия по „ Образователни технологии " учениците имаха редица въпроси, както за действието на чат приложението, по този начин и за тематики като експанзията сред децата и онлайн издевателството. Как да реагират при провокация и демонстрация на експанзия и могат ли да потърсят консултантите на Линията и чат приложението към нея по всевъзможни тематики, бяха най-честите въпроси.

„ Националната телефонна линия за деца на Държавната организация за протекция на детето работи непрекъснато, седем дни в седмицата, изцяло гратис и анонимно. Чат приложение за диалог и консултация с деца към НТЛД 116 111 е деен всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа. В този период от време специалисти от Държавната организация за протекция на детето са разполагаем, с цел да отговорят на въпросите на децата. Чатът е наличен за всяко дете през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД - 116111.bg. Както и при позвъняване на Националната телефонна линия за деца, по този начин и при свързване в чат приложението, диалога е неизвестен и изцяло безвъзмезден ", акцентира Ивайла Касърова, заместник-председател на ДАЗД.

В Националната Априловска гимназия в гр. Габрово учениците видяха по какъв начин действа чата в действително време, като самите те се включиха в онлайн диалог с специалистите на ДАЗД, които в този миг дават отговор на чата в приложението. Децата чуха и действителни случаи от диалози с техни връстници, както от НТЛД, по този начин и от чат приложението. Важността и нуждата децата да могат да споделят с възрастните всеки проблем и паника, които имат, беше главен акцент в диалога с осмокласниците в Априловската гимназия в Габрово. Споделяйте най-много със фамилията и учителите си, само че в случай че се притеснявате да им разкажете нещо, НТЛД 116 111 на Държавната организация за протекция на детето и чат приложението към нея са на ваше разположение, тъй че да получите нужния съвет от експерти психолози и педагози, обясниха представителите на ДАЗД.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР