Държавната агенция за закрила на детето е върнала две белгийски

...
Държавната агенция за закрила на детето е върнала две белгийски
Коментари Харесай

ДАЗД върна две в Белгия две момичета, обявени за издирване - Общество

Държавната организация за протекция на детето е върнала две белгийски деца в страната им, оповестиха от Агенцията. Това е станало допустимо с помощта и съдействието на Министерството на вътрешните работи и посолството на Белгия в България.

Двете малолетни девойки са оповестени от белгийските управляващи за търсене. При инспекция на гранично контролно-пропускателен пункт " Калотина " Министерство на вътрешните работи открили самоличността на търсените деца. Те са пътували с татко си, за който белгийските управляващи са издали заповед за задържане за закононарушения против личността.

При приемането на сигнала от ДАЗД са настанили децата в спешен център и обществени служащи са работили с тях. След сливане на напъните на двете страни децата към този момент са в страната си, съпроводени от белгийски обществени служащи.

„ В един подобен случай е доста значимо бързата и професионална работа с децата, тъй като те са в непозната страна, не приказват езика и са мощно изплашени – нещо, което никое дете не би трябвало да усеща. Благодарение на положителната съгласуваност сред институциите в двете страни, както и цивилен организации, децата още веднъж са в родината си и в предпазена среда “, сподели ръководителят на ДАЗД доктор Теодора Иванова.

За второто тримесечие специалистите на ДАЗД работят по 43 случаи на 48 деца български и непознати жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР