Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започна проверки в

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започна проверки в
Коментари Харесай

Започват проверки в Дневните центрове за деца с увреждания

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) стартира инспекции в Дневните центрове за деца/младежи с увреждания (ДЦДМУ), оповестиха от пресцентъра на организацията.

Целта на инспекциите е да бъде изработен настоящ обзор на положението и качеството на услугите за деца с увреждания, предоставяни от общини и лицензирани снабдители на обществени услуги. Ще бъдат изследвани ограниченията за обезпечаване на обществени, здравни и интегрирани здравно-социални услуги за деца.

Проверката ще обхване 91 дневни центъра и ще завърши в края на септември 2018 година Тя ще бъде осъществена посредством изследване на документите, анонимно анкетно изследване, беседи с личния състав и потребителите, наблюдаване на материалната база и работата.

След привършване на инспекциите ще бъде направен разбор и ще бъдат направени оферти за възстановяване на качеството на услугата. Информацията ще бъде предоставена на министъра на труда и обществената политика и на кметовете на общини.

Председателят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова и основният шеф на дирекция " Контрол по правата на детето " Камелия Николова инспектираха активността на ДЦДМУ " Свети Врач " в София. Услугата се посещава от 31 деца, с които работят 8 експерти - психолози, обществени педагози, рехабилитатор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР