Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) е съставила 5

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) е съставила 5
Коментари Харесай

Глобяват заснелите насилието над деца в Хризантема

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) е съставила 5 акта за административно нарушаване на работещи в центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания "Хризантема " в Габрово, осведоми Actualno.com.

Пред Нова телевизия Галя Атанасова от ДАЗД посочи, че 2 от актовете са връчени на към този момент някогашната директорка на "Хризантема " Маринела Лазарова, а други 2 са за обществения служащ Йорданка Милчева – тъй като са разбрали, че деца имат потребност от протекция, само че не са алармирали органите за протекция на детето в България.

Именно Милчева е създателят на злокобните клипове, показващи насилието и издевателството от страна на личния състав към деца в дома. Актовете стартират от най-малко 1000 лв. единият. Общината в Габрово наподобява огромният провинен за насилието над деца с увреждания.

Според отчета на инспекторите от Държавната организация за протекция на детето в дома е било осъществявано и прикривано принуждение. От ДАЗД споделят, че от 13 работещи в "Хризантема ", съвсем никой не смята вербалното принуждение и раздаването на плесници за нещо смущаващо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР