Държавната агенция за контрол на пазара в Китай глоби Alibaba

...
Държавната агенция за контрол на пазара в Китай глоби Alibaba
Коментари Харесай

Китайските власти глобиха Alibaba с 2.8 милиарда долара

Държавната организация за надзор на пазара в Китай санкции Alibaba с 18,22 милиарда юана (2,8 милиарда долара) за нарушение на антимонополното законодателство на страната. Това се показва в изказване, оповестено на уеб страницата на регулатора.

" Решено е да бъде санкционирана Alibaba по отношение на нарушение на антимонополния закон. Размерът на санкцията ще бъде 4% от продажбите ѝ за 2019 година в Китай, които възлизат на 455,71 милиарда юана ($69,67 милиарда $ по настоящия обменен курс). Alibaba би трябвало да заплати 18,22 милиарда юана санкция (2,8 милиарда долара) ", се споделя в изказването, представено от осведомителните организации.

Китайският регулатор твърди, че Аlibaba е принуждавала потребителите да употребяват нейните услуги. Това се е отразила отрицателно на конкурентната среда на китайския пазар за електронна търговия.

Според организацията санкцията е наложена въз основа на “реални обстоятелства и налични доказателства “ и задачата да се „ защитят законните права на потребителите “.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР