Държавната агенция за българите в чужбина никога не е имала

...
Държавната агенция за българите в чужбина никога не е имала
Коментари Харесай

Д-р Милен Врабески: ДАБЧ никога не е имала визия за сънародниците ни зад граници

Държавната организация за българите в чужбина в никакъв случай не е имала визия за нашите сънародници зад граница, останали надалеч от България по независещи от тях аргументи. Така разяснява абсурда с служителите, продавали българско поданство, доктор Милен Врабевски, ръководител на фондация „Българска памет“.

В тази организация няма визия, сякаш става въпрос за филанкишията, а не за националното ни завещание и идеали, аз нямам потребност от нея и не искам да работя с нея, сподели още доктор Врабевски. Той се надява способените органи да си свършат работата.

„1/4 от популацията на Одеса- или 500 000, са с български генезис. Защо няма там българско учебно заведение, тъй като имаме организация за българите в чужбина, риторично попита Врабевски, до момента в който поздравяваше внушителната група деца от Украйна при разкриване на 23 -ия семинар в Кранево, проведен и спонсориран от „Българска памет“.

Във форума, отдаден на предприемачеството и модерните технологии, вземат участие над 200 подрастващи от 6 страни-Македония, Украйна, Молдова, Сърбия, Албания и от Североизточна и Югозападна България. Лектори на семинара са бизнесмени, новатори, цифрови експерти, създатели и водачи в областта на науките и роботиката.

Виртуалният водещ Наум показа гостите -кмета на Варна Иван Портних, Огнян Златев, началник на Представителството на Европейска комисия в България, Моника Панайотова, зам.-министър на българското европредседателство и Богдан Мирчев, представител на фондация „Ханс Зайдел“за България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР