Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) е обявила търг, чрез който

...
Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) е обявила търг, чрез който
Коментари Харесай

ДАНС си поръчва танци, хляб и гурме за стотици хиляди левове без ДДС

Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) е оповестила търг, посредством който да си провежда работни вечери и обеди в София и в страната , излиза наяве от уеб страницата на Агенцията за публични поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лева без Данък добавена стойност.
Агентите от контраразузнаването са написали подробни условия за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята би трябвало да е няколко типа - българска, европейска и гурме, написа вестник " Сега ".
Освен това в условията към изпълнителите е записано, че при потребност би трябвало да се провежда " обичайното посрещане на гостите на входа на заведението " с " самун, сол, мед и така нататък " Друго особено условие е " при публични случаи да се показа стратегия, съдържаща достоверни национални и фолклорни традиции, обичаи, танци и други "
Българската кухня би трябвало да съдържа типични ястия по достоверни предписания с присъщи първични материали и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са много общо разказани - менюто да бъде издържано в европейски жанр.
По-конкретни са условията към гурме кухнята: " Да се предложат специфични способи за презентация на ястия в комерсиалната зала на ресторанта пред очите на гостите - фламбиране, карвинг (бел. ред. - изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците). При подготвяне на ястията в състава им да се включат достоверни и обичайни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и други ", написа в документите към поръчката. Отбелязано е, че при потребност заведенията за хранене би трябвало да могат да предложат и вегетарианско меню.
Друго особено условие е чиновниците на компаниите да пазят информацията, която са научили, до момента в който обслужват сътрудниците от ДАНС . " Изпълнителят и неговите чиновници следва да не разкриват или популяризират информация, станала им известна при или във връзка осъществяването на услугата ", написа в документите. ДАНС ще заплаща не повече от 83.33 лева без Данък добавена стойност за пладнешки куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва " салата, предястие, главно ядене, следястие, десерт и питиета, не по-малко от: минерална вода - 500 ml, безалкохолна напитка - 250 ml, и алкохолни питиета (твърд алкохол - 50 ml, и чаша вино - 200 ml), чай/кафе ", прецизира се в условията. При опция ДАНС желаят обедът им да е в настрана помещение или най-малко масата да е в сепаре. " Изпълнителят да подсигурява конфиденциалност по отношение на осъществяваните ресторантьорски услуги ", е друго условие.
Макар че ДАНС е оповестила социална поръчка, съревнование действително няма да има, защото организацията непосредствено си е избрала компаниите, с които да се контракти . Офертите им би трябвало да бъдат отворени във вторник сутринта (14 ноември) в постройката на организацията, излиза наяве от известие, оповестено на уеб страницата им.
Една от поканените компании ВГ АД е обвързвана със притежателя на хотел " Маринела " Вълчо Арабаджиев. Като представител на сдружението в АПИС е маркирана Маринела Арабаджиева, а в съвета на шефовете влизат Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева. Другата компания - " Еф енд Би мениджмънт " пък е притежател на два скъпи ресторанта в София, а в управата ѝ влиза Виктор Ангелов, който стана прочут с присъединяване си в телевизионното предаване " Мастър началник ". Другите две поканени компании са " Старт 1999 " и " Екскуизит Брандс ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР