Държавната администрация за регулиране на пазара е започнала разследване на

...
Държавната администрация за регулиране на пазара е започнала разследване на
Коментари Харесай

Китай стартира антимонополно разследване на Alibaba

Държавната администрация за контролиране на пазара е почнала следствие на империята за електронна търговия Alibaba за „ хипотетично монополно държание “, като да вземем за пример принуждаване на продавачите да избират единствено една платформа сред две конкурентни такива, съобщи ДПА.

Китайската национална банка, Китайската комисия за контролиране на банките и застраховането, Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги, както и Държавната администрация по задгранична валута ще проведат диалози със свързаната с софтуерния колос Ant Group през идващите няколко дни съгласно държавната осведомителна организация „ Синхуа “.

Очаква се диалозите „ да подбуден и насочат Ant Group да следва пазарно насочени и учредени на закона правила и да приложи условия по отношение на финансовия контрол “, се споделя в изказване на Китайската национална банка.

Това деяние е следващото, подхванато против една от най-големите компании за търговия на дребно в световен мащаб.

Миналия месец плануваното в началото обществено предложение за 37 милиарда $ на Ant Group, което се очакваше да бъде най-голямото в света, бе прекъснато единствено два дни преди акциите да бъдат препоръчани на тържищата в Хонконг и Шанхай.

По-рано Джак Ма подлага на критика китайското държавно управление, отбелязвайки, че регулаторната система задушава нововъведенията и би трябвало да бъде реформирана, с цел да подтиква растежа. На идната седмица Пекин разгласява план на антимонополни правила за конкуренция при интернет платформите, ориентирани непосредствено към електронната търговия и финтех титаните като Alibaba.

След публикуването на информацията за стартиралото следствие акциите на китайската корпорация означиха спад от 8% в утринната търговия, написа CNBC.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР