Държавната администрация на САЩ за втори път тази година най-вероятно

...
Държавната администрация на САЩ за втори път тази година най-вероятно
Коментари Харесай

САЩ пак останаха без бюджет

Държавната администрация на Съединени американски щати за повторно тази година най-вероятно ще приключи работа, откакто Конгресът не можа в точния момент да гласоподава новия бюджет, оповестяват международните организации.

С големи компликации текстовете минаха през Сената, където републиканецът Ранд Пол в последния миг насочи редица рецензии. Сега обаче следва още по-труден избор за бюджета, който планува 300 милиарда $ повече за защита и държавни стратегии за опазване на здравето, инфраструктура и битка с епидемията от наркотична взаимозависимост.

Надеждите въпреки всичко са бюджетът да е на автограф при президента Доналд Тръмп преди началото на работния ден след няколко часа.

Ако това не стане, евентуално огромна част от държавните чиновници през днешния ден ще работят на половин работен ден, с цел да не бъдат внезапно „ отрязани” основни за жителите услуги.

Критиките към препоръчаната сметка идват освен от демократите, само че и от фискалните консерватори измежду републиканците, които виждат в бюджета завръщане към огромните дефицити от времето на Барак Обама. Традиционната съпротива пък е мощно срещу неналичието на ясни решения по въпроса за имигрантите, влезнали незаконно в Съединени американски щати като деца. Президентът Доналд Тръмп към този момент съобщи, че не поддържа дадените от предшественика си гаранции за оставането им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР