Държавна сигурност се върна на бял кон, не къде да

...
Държавна сигурност се върна на бял кон, не къде да
Коментари Харесай

Даниел Митов: Държавна сигурност се върна на бял кон |

Държавна сигурност се върна на бял кон, не къде да е, а в политическия кабинет на Министерство на външните работи, съобщи от парламентарната естрада Даниел Митов от ГЕРБ и прикани всички някогашни чиновници и сътрудници на Държавна сигурност да бъдат отстранени от Министерство на външните работи.

По думите му " в продължение на 45 години Държавна сигурност гарантираше българската външна политика да бъде функционалност на външната политика на Кремъл, а дипломатите ни - безгласна писмен знак в света на интернационалната политика. "

" Ако има територия, където тази борба да е била изключително яростна, това е полето на дипломацията и системата на Министерството на външните работи. "

Той дефинира назначенията като " целенасочена провокация против европейското бъдеще на страната ".

" Видяхме, че единствено за седмица за основен секретар бе назначен Иван Петров - конфиденциален помощник Балинов на Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Съветник на министъра ще бъде Петър Воденски - конфиденциален помощник Велинов към генералния щаб. За шеф на кабинета е назначен Петьо Петев, конфиденциален съдружник Динов от Първо основно ръководство на Държавна сигурност, а за похлупак от през вчерашния ден знаем, че Петко Сертов, кадрови офицер от Второ основно ръководство на Държавна сигурност, е назначен за помощник. "

Той разяснява още, че в това време се готви пенсионирането на дипломати с голям опит и попита: " Кога ще пенсионираме Държавна сигурност? "

Митов отбрани на трите кабинета на Борисов, които били водили политика на уединяване на чиновниците на Държавна сигурност, посредством практиката да не се назначават такива нито като консули, нито на позиции в Министерство на външните работи. Той напомни и декларацията от 2011 година на Народно събрание за отзоваване на някогашните сътрудници и чиновници на Държавна сигурност.

В края на изявлението си той попита партиите на смяната дали стоят зад тези назначения и се усъмни, че смяната е фасада, зад която стои президентът:

" Иска ни се да чуем Политическа партия, Има Такъв Народ по въпросните назначения. Стоите ли за тях и в случай че не - кой направи тези назначения? Кой ръководи завръщането на Държавна сигурност на основни позиции във властта...да не се окаже, че действителната власт се намира в президентството, а лицата на смяната са фасада, която се разпада ", сподели още Митов.

Тошко Йорданов съобщи, че декларацията на ГЕРБ е за нещо, което не се е състояло и предложи те да създадат и декларация за премахването на Тодор Живков. В опит да отбрани Генчовска той атакува ГЕРБ, които в редиците си имат човек, взел участие в насилствената промяна на имената на българските турци.

Декларацията на Митев е във връзка, и последвалото предопределение на. Това предопределение провокира огромен скандал - някогашният длъжностен министър на културата и част от Отровното трио Велислав Минеков съобщи,че хората не са протестирали за " ". Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, партията предложила Генчовска, съобщи, че , а Христо Иванов загатна, че с съдружните сътрудници би трябвало да бъде.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР