Държавна помощ по програма де минимис за около 2,4 млн.

...
Държавна помощ по програма де минимис за около 2,4 млн.
Коментари Харесай

Пчеларите получават около 2,4 млн. лв. държавна помощ де минимис“

Държавна помощ по стратегия " де минимис " за към 2,4 млн. л eва ще получат пчеларите.
Това стана ясно на среща сред зам.-министрите на земеделието, храните и горите доктор Цветан Димитров и доктор Лозана Василева с представители на пчеларски организации, оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Очаква се парите да бъдат утвърдени на съвещание на Управителния съвет на държавен фонд " Земеделие " в понеделник . Пчеларите ще получат парите до Нова година. Ставката на пчелно семейство ще бъде избрана след подаването на заявките .

Помощта " де минимис " ще бъде дадена за пчелини с от 20 до 200 кошера. В изискванията за отпущането й няма да се включва ангажимент за опазване на пчелните фамилии . Целта е напролет стопаните да разгласят действителните данни за смъртността на пчелите през зимния интервал.

На срещата бе разисквана концепцията за идната финансова година да се търси и опция за целева кредитна линия , съгласно опциите на бюджета. Тя да поддържа пчелари, които са в преход към биологично произвеждане.

На срещата беше оповестено и, че предстоят да бъдат направени инспекции на пчелините у нас съгласно разбора на риска от чиновници на Министерството на земеделието, храните и горите и Българската организация по сигурност на храните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР