Държавна агенция Национална сигурност обвини съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил

...
Държавна агенция Национална сигурност обвини съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил
Коментари Харесай

ДАНС към Кирил Петков: Опасно е да ни дават оценка политици и псевдоексперти

Държавна организация " Национална сигурност " упрекна съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че дава безотговорни и рискови оценки за работа им.

В острата на ДАНС дефинира думите на Петков като „ некомпетентни, погрешни и подвеждащи мнения във връзка с работата на ДАНС “.

По-рано денем в събота Петков изясни пред Нова телевизия, че ДАНС се е забавила с изгонването на предстоятеля на съветската черква в София и на други двама свещеници поради шпионска активност. И съобщи че българските служби за сигурност не работят както би трябвало, с цел да откриват и предотвратят в точния момент случаи на шпионаж.

Според Петков непознатите служби са знаели преди българските за съществуването на шпиони в България. " Докато не проработят българските служби по същински метод, по самодеен метод, националната сигурност е под риск. Не може една Северна Македония да има по-добра информация за съветските шпиони в България в сравнение с нашите служби. Не е обикновено първо британските служби да споделят " тези българи са съветски шпиони " преди ние да знаем за тях. Просто си проличава, че нашите служби постоянно работят в резултат на нечие друго изобретение за хора, които са в България или са българи. Това не е обикновено. Така че в действителност е пропуск ", сподели още Петков.

" Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Подобни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници ", написа в позицията си ДАНС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР