Държавите, в които разпространението на варианта Омикрон все още не

...
Държавите, в които разпространението на варианта Омикрон все още не
Коментари Харесай

СЗО призова незасегнатите от Омикрон държави да предприемат спешни мерки

Държавите, в които разпространяването на разновидността Омикрон към момента не е толкоз интензивно, както при други, би трябвало да подхващат ограничения при положение на непредвидени условия. За това прикани през днешния ден ръководителят на Европейското районно бюро на СЗО Ханс Клуге.

Държавите, които към момента не са наранени от огнището на Омикрон, имат затварящ се прозорец от благоприятни условия да работят в този момент и да възнамеряват непредвидени обстановки. Омикрон се популяризира по-бързо, в сравнение с който и да е вид на SARS-CoV-2, който сме виждали до момента, сподели той.
СЗО: До 2 месеца над 50% от европейците може да се заразят с Омикрон
Европейският клон на Световната здравна организация (СЗО) предвижда, че заради темпото на разпространяване до два месеца над 50 половин...
Прочети повече
Клуге прикани тези страни да вкарат наложително потребление на качествени маски на закрито и да подсигури с тях рисковите групи от популацията. Друга рекомендация е тези страни да основат всички нужни условия за бързо имунизиране на всички жители както с съществени, по този начин и с бустерни дози. Ръководителят на европейското бюро на СЗО акцентира значимостта на това обществото да бъде осведомено наложително да се минава под карантина при разкриване на признаци на болестта.

Клуге обърна внимание на профилактичните ограничения измежду най-уязвимите групи от популацията и на минимизиране на вероятността за срив в работата на системата на опазването на здравето. Той уточни, че от предпочитано значение е да бъдат имунизирани рисковите групи с съществени и бустерни дози и прикани да се заобикалят многолюдни места до отшумяване на огнището на инфекцията, както и да се обезпечат благоприятни условия за отдалечена работа.

Тъй като учебните заведения - заради тяхното значение за психологичното, общественото и просветителното благоденствие на децата, би трябвало да бъдат последните обществени институции, които да затворят, е належащо да им се обезпечи добра вентилация, хигиена на ръцете и съществуването на защитни маски, както и да се включат учителите и останалата част от учебния личен състав в предпочитаната група за имунизация, сподели още представителят на СЗО.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР