Държавите в ЕС преразпределят тарифните квоти след БрекзитПосланиците на 27

...
Държавите в ЕС преразпределят тарифните квоти след БрекзитПосланиците на 27
Коментари Харесай

Държавите в ЕС преразпределят тарифните квоти след Брекзит

Държавите в Европейски Съюз преразпределят тарифните квоти след Брекзит
Посланиците на 27 държави-членки на Европейския съюз се споразумяха за позициите си по отношение на разделянето на актуалните европейски тарифни квоти сред 27-те държави-членки на Европейски Съюз и Обединеното кралство, откакто то напусне общността. Това заяви пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз.

"Днес посланиците на страните от Европейски Съюз се споразумяха за план на правила за тарифните квоти, които Европейски Съюз ще приложи след Брекзит. Те би трябвало да бъдат контрактувани с Европейския парламент преди да стане закон на ЕС", се споделя в изказване на съвета.

В края на юни Съветът на Европейски Съюз разпореди на Европейската комисия да стартира договаряния със Световната комерсиална организация (СТО) по отношение на разделянето на съществуващите европейски тарифни квоти сред 27-те държави-членки на Европейски Съюз и Обединеното кралство, откакто то напусне общността. След Брекзит Европейски Съюз ще продължи да извършва отговорностите си във връзка с стоките, само че тарифните квоти за тях ще би трябвало да бъдат поправени. "По-специално тарифните квоти за селскостопански, рибни и промишлени артикули ще се нуждаят от корекции, поради обстоятелството, че разпоредбите на Европейски Съюз в СТО няма да се ползват повече за Обединеното кралство", се споделя в изказване на съвета.

Лондон и Брюксел означиха, че след формалното отдръпване от Европейски Съюз "Великобритания ще продължи да съществува като член на СТО с всички права и отговорности, които това води със себе си".

В този случай описът със взаимни отговорности ще бъде разграничен. Страните подчертаха, че ще имат "отделни правила за задължения за артикули и услуги, които ще влязат в действие незабавно след напускането на ЕС".

Европейски Съюз и Обединеното кралство имат намерение да запазят актуалните равнища на достъп до пазара за останалите членове на СТО, предава ТАСС.

Лондон и Брюксел се съгласиха да работят и над гаранцията, че Обединеното кралство и Европейски Съюз в бъдещата си настройка ще останат членове на съглашението на СТО за държавните поръчки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР