Държавите се различават по традиции, култура, начин на живот и

...
Държавите се различават по традиции, култура, начин на живот и
Коментари Харесай

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина

Държавите се разграничават по обичаи, просвета, метод на живот и по своите закони. В някои страни по света има закони, които граничат с парадокса. Нарушаването им може да докара до санкции и даже до затвор. Вижте 5 елементарни неща, които могат да ви навлекат неприятности в някои страни:

Да слагаш бебето си в проходилка

Проходилките да много известни в множеството страни по света. В Канада обаче е неразрешено да слагаш бебето си в проходилка. Канадците имат вяра, че проходилките забавят или отсрочват развиването на придвижването на тялото и понижават умственото развиване на детето. Ако някой в Канада постави бебето си проходилка, предстои на санкция от 100 000 $, както и 6 месеца затвор.

Използването на найлонови торбички

През 2002 година в Бангладеш не разрешават потреблението на найлонови торбички, защото те замърсяват природата. Евентуалното им потребление изисква преработване, само че с цел да го избегнат те просто не разрешават потреблението им.

Прическите в Иран

Иранското държавно управление е изготвило лист с допустимите мъжки прически през 2010 година, като с него се не разрешават опашките, вдигнатата нагоре коса и други

Да дъвчеш дъвка

Сингапур не разрешава вноса и продажбите на дъвки. Изключение се прави единствено за хора, които би трябвало да дъвчат дъвка по медицински аргументи, като за това се издава специфична рецепта.

Име на детето

В Дания родителите на детето могат да му избират име по лист с утвърдени от страната имена. Ако желаят име, което не участва в листата, би трябвало да изискат позволение от църквата.

В Нова Зенландия и Швеция пък има лист със неразрешени имена, с които родителите не могат да кръщават децата си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР