Държавите с високи нива на наднормено тегло и затлъстяване при

...
Държавите с високи нива на наднормено тегло и затлъстяване при
Коментари Харесай

Смъртността от COVID-19 най-висока в държавите с наднормено тегло и затлъстяване

Държавите с високи равнища на наднормено тегло и затлъстяване при хората , такива като Англия и Съединени американски щати, записват най-висока смъртност от COVID-19 , се показва в нов отчет, представен от " Гардиън ".

Това принуди страните да вземат ограничения против казуса и също включиха в предпочитаните групи за имунизация хората с наднормено тегло.
 Двама от трима българи са с наднормено тегло или затлъстяване
Двама от трима българи са с наднормено тегло или затлъстяване

61.7% от българите са с наднормено тегло или затлъстяване

Около 2,2 милиона от 2,5 милиона смъртни случая от ковид са в страни с високи равнища на хора с наднормено тегло, се показва в проучването на Световната федерация за затлъстяване. Държави като Англия, Съединени американски щати и Италия, където повече от 50% от пълнолетните са с наднормено тегло, регистрират най-висока смъртност от ковид.

Смъртността е 10 пъти по-висока в тези страни, където повече от половината пълнолетни имат Индекс на телесна маса над 25 - границата от обикновено тегло към наднормено.

Хората, които са с наднормено тегло, би трябвало да са с приоритет при имунизирането и тестването , тъй като те са с повишен риск от гибел, предизвестяват от Световната федерация за затлъстяване.

Сред страните, където повече от половината пълнолетни са с наднормено тегло, Белгия е с най-високи равнища на смъртност , следвана от Словения и Англия. Италия и Португалия са на 5-о и 6-о място, а Съединени американски щати са на 8-о.

Виетнам записва най-ниска смъртност от ковид в света и е втората страна с минимум хора с наднормено тегло.

В отчета се показва възрастта като най-големия фактор за смъртността , а тежестта е на второ място.

Анализ на данните демонстрира, че във Англия, където съвсем 64% са с наднормено тегло или затлъстяване, близо 20% от пациентите с ковид в интензивните отделения са с обикновено тегло , 32% са с наднормено и 48% със затлъстяване. В Съединени американски щати, където 68% от пълнолетните са с наднормено тегло или затлъстяване, 12% от пациентите с ковид в интензивните отделения са с обикновено тегло, 24% с наднормено и 64% със затлъстяване.

Има богати страни с ниски равнища на наднормено тегло като Япония и Южна Корея и те регистрират доста ниска смъртност от ковид. В същото време по-бедни страни като ЮАР и Бразилия, където повече от половината население е с наднормено тегло, има висока смъртност от вируса.

Повечето страни нямат да съумеят да изпълнят задачата на Организация на обединените нации да се понижат равнищата на затлъстяване сред 2010 и 2025 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР