Държавите с развити икономики може да разполагат с огромни инвестиции

...
Държавите с развити икономики може да разполагат с огромни инвестиции
Коментари Харесай

Кои са страните, в които криптовалутите се използват ежедневно?

Държавите с развити стопански системи може да разполагат с големи вложения в криптовалути, само че истината е че не те са страните, в които цифровите пари са най-често употребявани в всекидневието. В страни като Съединени американски щати и Германия дигиталните  пари се употребяват най-вече като средство за предпазване на спестявания или със спекулативни цели и преследване на бързи облаги,

В същото време Виетнам е страната в света, в която потреблението на криптовалути в най-голяма степен е част от всекидневието. Тя е следвана от Индия, Пакистан и Украйна. Това най-малко демонстрират данни на Chainnalysis и на Световната банка.

Индексът за ежедневното приложение на криптовалутите употребява три типа данни: размер на получените криптовалути, интензивност на потребителите и брой на всички интернет консуматори в страната.

Това са все страни, които имат история с финансова неустойчивост или има непостижими банкови такси. Там инфлацията може да вземе неподозирани мащаби, както и обменният курс против някоя от главните международни валути. А и това са страни, които в огромна степен разчитат на така наречен „ емигратнски пари “ – като тяхното прекачване, осъществено през криптовалути, може да бъде доста по-евтино, в сравнение с през обичайна банкова система. По данни на Световната банка таксата за изпращане на емигрантски пари до страните от Централна Африка е към 9% посредством обичайна банкова система. Използването на криптовалути дава опция на стотици хиляди души в тези страни, които нямат достъп до банкова сметка, да вършат разплащания.

Всички тези аргументи карат доста повече хора и бизнеси в страните с разрастващи се стопански системи да имат вяра в биткойн и другите електронни монети, и да развиват приложението им в всекидневието.

Така да вземем за пример 1/3 от потребителите на борсата за криптовалути Paxul се намират в Африка. Само в Нигерия тя има 1,5 млн. потребителя. Това разрешава на по-малки нигерийски бизнесмени да вършат бизнес с Китай. Ако не изпращат пари посредством криптовалути те нямат да имат достъп до китайския пазар поради мощни валутни ограничавания.

Бразилия пък е страната от Южна Америка, където криптовалутите са най-популярни. Там има над 10 млн. души, които всекидневно търгуват или заплащат с виртуалните пари, сочат данни на TripleA, компания в бранша на крипто заплащанията със седалище в Сингапур.

Най-широко потребление на криптовалутите по света
ВиетнамИндияПакистанУкрайнаКенияНигерияВенецуелаСАЩАржентинаКолумбияТогоТайландКитайБразилияФилипините
Източник: ChainAnalysis, World Bank
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР