Държавите постигнаха споразумение значително да намалят пластмасите за еднократна употреба

...
Държавите постигнаха споразумение значително да намалят пластмасите за еднократна употреба
Коментари Харесай

Държави се договориха да орежат пластмасите за еднократна употреба до 2030 г.

Държавите реализираха съглашение " доста да понижат " пластмасите за еднократна приложимост през идващото десетилетие, осведоми Агенция Франс Прес, представена от " Днес Плюс ".

``
реклама
Но страните не съумяха да договорят по-радикални дейности, откакто няколко по-богати страни възразиха против по-голямо орязване потреблението на замърсяващи околната среда артикули.

170 страни участваха на заседание на Организация на обединените нации за околната среда в Найроби. Те дадоха обещание да " отговорят на вредата върха нашите екосистеми...включително посредством доста понижаване производството на пластмаса за еднократна приложимост ", се споделя в заключителната декларация от срещата.

Източници разкриха пред Агенция Франс Прес, че няколко богати страни, водени от Съединени американски щати, се оповестиха против по-радикални дейности.

След маратон от договаряния страните се договориха да понижат част от повече от 8 милиона тона пластмасови боклуци, които попадат в океаните.

Декларацията е призната на фона на всеобщи международни митинги на възпитаници, които приканват държавните управления да подхващат радикални дейности в отбрана на околната среда и битката с климатичните промени.

В началото на форума в Найроби беше препоръчано да се приключи потреблението на " пластмасите за еднократна приложимост до 2025 година ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР