Държавите от Западна Африка одобриха въоръжена намеса в Нигер. Тя

...
Държавите от Западна Африка одобриха въоръжена намеса в Нигер. Тя
Коментари Харесай

Западноафриканските държави поставят войските си в бойна готовност

Държавите от Западна Африка утвърдиха въоръжена интервенция в Нигер . Тя ще се организира при първа опция. Това съобщи президентът на Кот д`Ивоар, представен от БиБиСи.

На срещата водачите на районния блок ECOWAS оповестиха, че са се съгласили да съберат военни сили в режим на подготвеност. Президентът на Нигерия Бола Тинубу акцентира, че потреблението на мощ е последната алтернатива, до която ще се прибегне при потребност.

След срещата на Ecowas Аласан Уатара от Кот д`Ивоар уточни, че ECOWAS се е намесила в африканските страни, с цел да възвърне конституционния ред преди. Той бе безапелационен, че протичащото се в Нигер е неприемливо.

Кот д`Ивоар ще даде батальон от 850 до 1100 бойци. Нигерия и Бенин също ще изпратят военни елементи. Омар Турай, президент на групата Ecowas, разясни, че членовете са решили да наредят разполагането на аварийните сили на ECOWAS за възобновяване на конституционния ред в Нигер.

в Нигер след прелом на 26 юли. Съединени американски щати и  за здравето и сигурността на сваления президент Мохамед Базум, който прекара повече от две седмици под домакински арест. Лидерът на хунтата в Нигер съобщи, че ще отвърне на всевъзможен тип външна интервенция.
 Хунтата в Нигер назначи кабинет
Хунтата в Нигер назначи кабинет

Западноафриканските водачи разискват идващите стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР