Държавите от Евросъюза вече нямат никакви аргументи да ни държат

...
Държавите от Евросъюза вече нямат никакви аргументи да ни държат
Коментари Харесай

Калфин: ЕС вече няма аргументи да ни държи извън Шенген

Държавите от Евросъюза към този момент нямат никакви причини да ни държат отвън Шенгенската зона и да отсрочват приемането ни в нея. Такова мнение изрази някогашният вицепремиер, обществен и външен министър, евродепутат Ивайло Калфин. " Няма съображение да отсрочват влизането ни в Шенген. Заради България и Румъния той се трансформира в политически въпрос, а в никакъв случай не е бил подобен. Той е механически въпрос”, съобщи той пред Нова телевизия.

" България си има своите проблеми и си ги решаваме. Такива има всяка една страна-членка. Шенген по никакъв метод не може да бъде обвързван с тях”, съобщи още той. " Не виждам с какъв мотив България може да бъде държана отвън Шенген. Влизането ни там е политически значимо за нас, само че не би трябвало да е приоритет. Не си представям, изключително в тази обстановка с миграцията, до момента в който не се успокои трайно, да премахнем паспортните проверки”, счита Калфин.

Бившият външен министър добави, че не е схванал какво тъкмо Марк Рюте чака да промени България, с цел да се причисли към Шенген, визирайки изявлението на холандския министър председател през вчерашния ден при диалозите му с Бойко Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР