Държавите от Европейския съюз (ЕС) имат пълното право да определят

...
Държавите от Европейския съюз (ЕС) имат пълното право да определят
Коментари Харесай

ЕК: Целта е изцяло „чиста“ енергия след 2050 г.

Държавите от Европейския съюз (ЕС) имат цялостното право да дефинират с какви енергийни източници ще реализиран задачите за запазване на природата. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК)Урсула фон дер Лайен.

Общата ни цел е производството на сила да не замърсява повече природата след 2050 година, посочи тя. Попитана дали това включва определянето на нуклеарната сила като „ чиста “, тя посочи, че договарянията по този въпрос не престават. По нейните думи тази седмица Европейска комисия ще показа оферти, свързани с улеснението на „ чистото “ произвеждане.

Изявлението бе направено в изявление за публицистите от Европейския нюзрум – обща платформа на европейски новинарски организации, измежду които е и Българска телеграфна агенция.

Преди месеци Украйна беше в положение да изнася ток за Европейски Съюз, а в този момент внася. Това потвърждава, че европейският енергиен пазар е застраховка против рецесии, заключи тя.

Подготвяните промени на пазара на ток плануват фрапантно понижение на въздействието на цените на газа върху цената на електричеството. Целта е ниските цени на силата от възобновими източници да бъдат усетени от потребителите, добави тя.

Това произвеждане е основно, с цел да се реализиран задачите за понижаване на вредите за околната среда и за ускорение на цифровизацията. Стойността на този пазар ще се утрои до 2030 година, предходната година наблюдавахме нарастване с 30 на 100 – до един трилион евро, уточни Фон дер Лайен. Тя означи, че Европейска комисия планува ускорение на процеса по издаване на разрешителни за развиване на сходни производства и технологии. Предлагаме или обезпечаване на държавна помощ, или европейско финансиране, разясни ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен добави, че се чакат и оферти, свързани с обезпечаването на първични материали. Частично сме доста подвластни от една страна за значимите първични материали, би трябвало да разнообразим доставките, без които преходът към чиста и цифровизирана стопанска система е неосъществим, посочи ръководителят на Европейска комисия. Фон дер Лайен добави, че е належащо повече произведения, да вземем за пример батериите, да се преработват, а да не се изхвърлят.

За вноса на първични материали би трябвало да работим с единомишленици във връзка с опазването на околната среда, да вземем за пример с Канада, съобщи тя. За Европейски Съюз е значимо да понижи заканите от Китай, само че не и да се откъсва от тази страна. Не желаеме да бъдем подвластни по този начин, както зависихме от Русия за изкопаемите горива. Не желаем да бъдем подвластни от вноса на първични материали, по тази причина се насочваме към съидейници. Важно е да работим с Пекин против световното стопляне и измененията в околната среда. Искаме равнопоставеност, почтен достъп до китайския пазар за европейските сдружения, както и за китайските – до пазара на Европейски Съюз.

Необходима е бистрота за дотациите, авторските права би трябвало да бъдат спазвани, уточни ръководителят на Европейска комисия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР