Държавите от ЕС ще преценяват тежестта на отговорността за предстоящата

...
Държавите от ЕС ще преценяват тежестта на отговорността за предстоящата
Коментари Харесай

ЕК прехвърля на държавите от ЕС част от отговорността за ваксините

Държавите от Европейски Съюз ще преценят тежестта на отговорността за идната имунизация против Covid-19. Това прецизираха във вторник представители на Европейската комисия в отговори на въпроси, свързани с договарянията ѝ с производители на ваксини.

Те показаха, представени от Българска телеграфна агенция, че някои страни от Европейски Съюз могат да решат да освободят от отговорност производителите при сключването на бъдещите двустранни съглашения за доставка.

По техните думи Европейска комисия води поверителни търговски договаряния за доставни количества и цена на имунизациите. Когато договарянията завършат със сключването на авансово рамково съглашение, страните от Европейски Съюз получават опцията да се снабдят с ваксини при към този момент контрактуваните условия. Производителите на ваксини ще работят по разпоредбите на Европейски Съюз за сигурност на стоките, допълниха представителите.

По техните думи съобщаването на цените, залегнали в предварителните съглашения, е срещу публичния интерес и ще затрудни в допълнение откритите и бъдещите договаряния с други производители. Говорителите означиха, че Европейска комисия има екипи по търговски договаряния с богат международен опит.

Според тях е закономерно част от европейските средства, вложени в търсенето на ваксина, да не са достигнали до сполучлив производител. Говорителите прибавиха, че договаряния се водят единствено с обещаващи производители, които имат и опция за всеобщо бързо произвеждане на потвърдено сполучлива ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР