Държавите от ЕС се съгласиха в сряда с последната част

...
Държавите от ЕС се съгласиха в сряда с последната част
Коментари Харесай

ЕС прави „огромна крачка напред“ в преразглеждането на миграционната система

Държавите от Европейски Съюз се съгласиха в сряда с последната част от преразглеждането на разпоредбите за това по какъв начин се оправят с търсещите леговище и нередовните мигранти, като упорстват това да стане закон до изборите следващата година.

Посланиците на 27-те страни подписаха договорката в Брюксел, откакто Италия и Германия изгладиха разногласието в последната минута по отношение на благотворителните организации, спасяващи мигранти, блокирани в Средиземно море.

Целта на Европейски Съюз е да направи от дълго време забавените промени закон преди европейските избори идващия юни, който ще сложи началото на новия Европейски парламент и комисия.

„ Днес постигнахме голяма крачка напред по сериозен въпрос за бъдещето на Европейски Съюз, ” министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чийто страната е ротационен ръководител на Европейски Съюз, сподели.

„ С днешното съглашение към този момент сме в по-добра позиция да реализираме съглашение за целия пакт за убежището и миграцията с Европейския парламент до края на този учебен срок. “

Европейски Вицепрезидентът на Комисията Маргаритис Схинас назова текста „ последната изчезнала връзка от пакета “ и прикани страните от Европейски Съюз и Народното събрание в този момент да продължат напред с продължителните договаряния, с цел да го трансфорат в закон.

 

„ Времето изтича “, сподели Шинас.

„ Нуждаем се от подписване на пакта и изтупване от праха, преди европейците да излязат да гласоподават. “

Следващият цикъл в политиката на Европейски Съюз може да докара до политическа смяна в Народното събрание, като се има поради възходът на десните партии в няколко страни от Европейски Съюз, и ще види Унгария и Полша да се редуват като ръководители на Европейски Съюз.

След като бъде прибавен, новият Пакт за миграцията и убежището ще се стреми да облекчи натиска върху по този начин наречените страни на първа линия като Италия и Гърция посредством пренасяне на някои идващи в други страни от Европейски Съюз.

Тези страни, които се опълчват на приемането на търсещи леговище – измежду тях Полша и Унгария – ще бъдат задължени да заплащат на тези, които одобряват мигранти.

В същото време Европейският съюз ще се стреми да форсира обработката на молбите за леговище, тъй че мигрантите, считани за неприемливи, да бъдат върнати в страната си на генезис или на директно прекосяване, а оптималният период на задържане на мигранти в граничните центрове ще бъде продължен от настоящи 12 седмици.

Унгария, Полша се опълчват

Парализирането по въпроса провокира възходящо отчаяние в блока, защото е изправен пред повишаване на противозаконната миграция.

Неотдавнашното идване на хиляди търсещи леговище идване от Африка на италианския остров Лампедуза по-специално подтиква незабавното въвеждане на модифицираната политика.

Част от задачата на преразгледаната политика е страните от Европейски Съюз да работят дружно, в случай че бъдат изправени пред неочакван огромен приток на търсещи леговище, както се случи през 2015-2016 година, когато дойдоха стотици хиляди мигранти, множеството от които сирийци, бягащи от войната в тяхната страна.

Споразумението сред държавите-членки на Европейски Съюз изисква единствено претеглено болшинство от страни, което значи, че съпротивата от Полша и Унгария не провалят съглашението.

Варшава и Будапеща бяха откровени в рецензиите си против натиска да ги накарат да одобряват или заплащат за мигранти.

Дясната ръководеща партия в Полша трансформира имиграцията в съществена част от яростните избори през този месец и провежда референдум по въпроса за същия ден.

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто изстреля още един орог против промените в сряда.

„ Призоваваме Брюксел неотложно да приключи тази миграционна политика “, сподели той.

Омразата против миграцията ще заеме видно място на двудневните срещи на върха с присъединяване на водачи на Европейски Съюз в испанския град Гранада, започващи в четвъртък.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР